Peugeot in Total, partnerja za model 208 Hybrid Fe

Peugeot in Total, partnerja za model 208 Hybrid Fe

Mednarodni salon avtomobilov v Frankfurtu je 10. septembra odprl svoja vrata in odkril nov Peugeot 208 Hybrid FE.

Za Total in Peugeot je naloga opravljena!

Za manj kot 15 mesecev, Total in Peugeot sta izpolnila in presegla prvotno postavljene cilje, ki so bili pred prototipom, in to so: emisija CO2 46 g / km in doseganje hitrosti od 0 do 100 km / h v samo 8 sekundah.

Med odprtjem tiskovne konference je gospod Piko, generalni direktor znamke Peugeot, objavil dokončne rezultate projekta 28 Hybrid FE, ki jih je potrdil UTAC: „46g CO2 in 1,9 litrov na 100 km! Ta projekt, ki je bil izveden v tesnem sodelovanju s Totalom, kaže, da je možno doseči 2l na 100 km. "

Kakor poroča James Foxall iz Telegrapha, so zmogljivosti avtomobila Peugeot 208 Hybrid FE "osupljive".

Spodaj si oglejte slike avtomobila, ki so trenutno v Frankfurtu.

Peugeot 208 hybrid fe

 

Zgodovina projekta:

Marca 2013 je bil na manifestaciji Motor Show, v Ženevi v Švici, predstavljen nov prototip.

Avgusta 2013 je projekt končan, in ekipi Peugeota in Totala, ki sta več mesecev delali na izdelavi tega prototipa, sta bili lahko upravičeno ponosni.

Ti dve družbi sta združili svoje inovativne kapacitete v revolucionarnem projektu: 208 HYbrid FE (ekonomičnost porabe goriva ter funkcija in učinkovitost). Najpomembnejše naloge tega avtomobila so bile: zmanjšana emisije CO2 (46 g Co2 / km) in učinkovitost doseganja hitrosti (samo za 8 s 0 do 100 km / h).

Doslej so obstajala vozila z nizko porabo, in vozila z visoko zmogljivostjo. Zdaj sta prvič ti dve kvaliteti kombinirani v istem vozilu.

Razvoj novih olj

Delo na reologiji in zmanjševanju trenja nam je omogočilo da, s pomočjo novega olja 0W-12 za dosežemo prihranek goriva za 2%, v primerjavi s prejšnjim standardom olja 0W-20. Odvisno od vrste motorja, to pomeni 5% prihranka v primerjavi z oljem 10W-40. Zaradi večjega zmanjšanja vpliva na svetovno raven CO2, je bilo to olje razvito na bazi biosurovin.

Total in peugeot

?? ?? ?? ??
X

Z nadaljevanjem brskanja na tej spletni strani soglašate z uporabo piškotki, ki nam omogočajo, da analiziramo brskanje in merimo obiske obiskov, nudimo ciljane oglase, prilagojene vašim interesom in piškotkom, ki omogočajo skupno rabo spletne strani našega spletnega mesta z drugimi. Kadar koli lahko onemogočite uporabo piškotkov tako, da izberete primerne nastavitve na vašem spletnem brskalniku. Vendar se v primeru, da piškotke zavrnete, lahko zgodi, da nekatere lastnosti spletne strani ne bodo pravilno delovale. Navodila za spreminjanje nastavitev sledilnih elementov so v pravilniku o piškotkih in varstvu osebnih podatkov.