Motorna kolesa | Total in Elf motorno olje

MOTORNA KOLESA

Ne glede na to, ali se vaš servis ukvarja z motornimi kolesi samo enega proizvajalca ali pa imate franšizo, ki se ukvarja z motornimi kolesi vseh znamk, TOTAL Lubrifiants ima olja, s katerimi lahko premagate tekmece … in ki poskrbijo, da se bodo vaše stranke vedno znova vračale k vam. Naši proizvodi znamk TOTAL in ELF ustrezajo zahtevam vseh tipov dvokolesnikov in motorjev ter so primerni za vse vrste uporabe. Kar potrebujete, boste našli med našimi mazivi.

Dokaz je v delovanju

Ni naključje, da toliko proizvajalcev motorjev izbira naša maziva za pogon svojih izdelkov – celo pri prvem polnjenju. V napetem svetu motociklizma so stranke zveste znamkam, ki imajo dokazano zgodovino visokozmogljivega delovanja. In prav zato naši znamki TOTAL in ELF opravita obljubljeno. Naši proizvodi so neposreden rezultat raziskav, opravljenih za ELFOVE prvake motošporta, odobrili so jih večji proizvajalci motorjev, kot sta na primer HONDA in KAWASAKI.

 

Kakovost in varnost: za ljudi, motorje in okolje

Za vaše podjetje je kakovost bistvenega pomena. Naša maziva ustrezajo mednarodnim standardom in normam zmogljivosti, vključno z ISO, API, JASO. Smo tudi popolnoma zavezani ustvarjanju proizvodov, ki podpirajo trajnostni razvoj.

 

Partner za vašo servisno delavnico

Kot lahko vidite, je naša ponudba za motorna kolesa zelo obsežna. TOTAL Lubrifiants vam lahko svetuje o najboljšem proizvodu za vas, ne glede na to, ali servisirate določenega proizvajalca ali sprejemate vse vrste motornih koles.

 

TOTAL

TOTAL MOTOOLJA

2-taktni ali 4-taktni?

Maziva za 2-taktne in 4-taktne motorje so različna in nikoli zamenljiva. Zato so proizvodi TOTAL Lubrifiants za motorje motornih koles ločeni v dve skupini glede na te širše kategorije:

2T: maziva za 2-taktne motorje motornih koles in skuterjev

TOTAL SCOOTER 2T
TOTAL HIGH-PERF 2T SCOOTER priporočajo kot mazivo za 2-taktne motorje skuterjev do 125 cm3. To olje je še posebej primerno za uporabo v mestnem prometu (»ustavi in spelji«) ter potovanja po ruralnih območjih (med mesti) in je skladno z neosvinčenim gorivom. Raven olja mora ustrezati priporočilom proizvajalca vozila.

TOTAL HIGH-PERF 2T SCOOTER smo izboljšali tako, da smo dodali olja na sintetični osnovi in tako zagotovili visoko zaščito za motor in z njim povezanih komponent. Njegova nizka viskoznost in prava topila omogočajo lažje mešanje olja in goriva. Še več. Zmanjševanje zamašitve izpušnega sistema je še večje, kot to zahtevajo specifikacije ISO-L-EGC-/EGD. Olje pomaga zmanjšati emisije izpuha in ima vrhunske čistilne lastnosti, zahvaljujoč uporabi topil in polimerov. Posledično je to mazivo popolnoma v skladu z najnovejšimi specifikacijami JASO FC.

4T: Maziva za 4-taktne motorje

TOTAL HIGH-PERF 4T RACING 10W-50
TOTAL HIGH-PERF 4T RACING 10W-50 priporočamo za visoko zmogljive 4-taktne motorje motornih koles. Primerna so za vsakodnevno uporabo v mestnem prometu, izlete na podeželje in hitra potovanja po avtocestah. To mazivo je v skladu s katalizatorji in neosvinčenimi gorivi.

TOTAL HIGH-PERF 4T RACING 10W-50 za 4-taktne motorje pripomore, da motorji, sklopka in menjalnik motornega kolesa ohranijo moč in zmogljivost. To multigradno olje smo oblikovali tako, da je v skladu z API SL in najnovejšimi specifikacijami JASO MA2.

 

ELF

ELF MOTO OLJA

ELF MOTO je dal na trg novo linijo maziv za motorje v motornih kolesih, skuterjih in štirikolesnikih. Linija je še bolj učinkovita pri spodbujanju zmogljivosti, zagotavljanju zaščite in podaljševanju življenjske dobe motorja.

Vse nove formule so v skladu s standardi JASO MA2 2011. Nova linija vključuje olja, proizvedena z:

 • rafiniranjem mineralov,
 • rafiniranjem mineralov in kemično obdelavo,
 • uporabo 100-odstotno sintetičnih molekul.

S takim razponom formul proizvodi ELF MOTO zadoščajo vsem potrebam vaših strank:

 • rednim, zahtevnim ali intenzivnim pogojem vožnje,
 • kratkim ali dolgim potovanjem,
 • klasični ali bolj športni vožnji,
 • tekmovanjem.

ELF MOTO ponuja motorna olja, razdeljena v dve zelo različni liniji produktov, vsako za drugačen trg:

 • PROSTOČASNO za tiste voznike, ki za vsakodnevni prevoz uporabljajo avtomobile, motorna kolesa pa v prostem času. 
 • OSNOVNO za trge, kjer so motorna kolesa pogosto uporabljena kot osnovno prevozno sredstvo. To je pogosto v državah Jugovzhodne Azije, Srednje Amerike in Latinske Amerike.

 

Tako proizvodi LEISURE in BASIC vključujejo olja za 2- in 4-taktne motorje. Za 4-taktne motorje ELF MOTO predlaga osem formul z različnimi viskoznostmi, ki pokrivajo vse potrebe motoristov. Za 2-taktne motorje je na voljo sedem maziv: štiri za motorna kolesa – od splošnega produkta do tekmovalne formule –, in tri za skuterje.

 • LEISURE 2-taktni
 • LEISURE 4-taktni 
   
 • BASIC 2-taktni
 • BASIC 4-taktni

?? ?? ?? ??
X

Z nadaljevanjem brskanja na tej spletni strani soglašate z uporabo piškotki, ki nam omogočajo, da analiziramo brskanje in merimo obiske obiskov, nudimo ciljane oglase, prilagojene vašim interesom in piškotkom, ki omogočajo skupno rabo spletne strani našega spletnega mesta z drugimi. Kadar koli lahko onemogočite uporabo piškotkov tako, da izberete primerne nastavitve na vašem spletnem brskalniku. Vendar se v primeru, da piškotke zavrnete, lahko zgodi, da nekatere lastnosti spletne strani ne bodo pravilno delovale. Navodila za spreminjanje nastavitev sledilnih elementov so v pravilniku o piškotkih in varstvu osebnih podatkov.